Skip to main content

Meilanin tarjoamat palvelut

Tulkkaus

Meilan Oy on Kelan sopimuskumppani ja tuotamme tulkkauspalveluita kuuroille, huonokuuloisille, kuuroutuneille sekä kuurosokeille asiakkaille. Tulkkimme ovat tilattavissa Kelan välityksen kautta.

https://www.kela.fi/vammaisten-tulkkauspalvelu-nain-tilaat-tulkin

Viranomaiset ja yksityiset tahot kuten koulut, päiväkodit, seurakunnat, sairaalat sekä yritykset voivat tilata tulkin suoraan Meilanilta.

Tilaa tulkki
  • Viittomakielen tulkkaus KELA
  • Viitotun puheen tulkkaus KELA
  • Kuurosokeille tulkkaus KELA
  • Tulkkaus puhevammaisille

Opetus

Kaikki saavat kommunikoida!

Meilanilta voit tilata viittoma- ja kommunikaatio-opetusta perheille sekä erilaisille ryhmille ja oppilaitoksille. Meiltä saat myös asiantuntevaa ohjausta viittomien käyttöönottoon arjessa ja työssä.

Meillä on kokemusta monenlaisista erityisistä ja eri-ikäisistä oppijoista. Olemme opettaneet erilaisia perheitä, päiväkoti- ja lapsiryhmiä sekä eri alan opiskelijoita ja ammattilaisia.

Opettajamme suunnittelevat kaikki viittomaopetustuokiot asiakkaan yksilölliset tarpeet ja toiveet huomioiden. Rennossa ja turvallisessa oppimisympäristössä on mahdollista oppia ja lupa tehdä myös virheitä. Tehtävämme on edistää tasavertaista kommunikointia.

Tilaa opetusta
Meilanin tulkit näyttävät käsillä sydänmerkkiä

Perheopetus

Pienenkin asia on tärkeä!

Aina kieli ei kehity toivotulla tavalla. Joskus tueksi tarvitaan käsiä tai kuvia. Kotikunnan sosiaalitoimi myöntää viittomaopetusta perheille vammaispalvelulain nojalla. Opetuspäätöstä varten perheen on toimitettava lääkärin tai puheterapeutin lausunto oman kunnan sosiaalitoimen vammaispalveluun. Sopeutumisvalmennuksena myönnettävä viittoma- tai kommunikaatio-opetus on perheille maksutonta. Opetusta voidaan järjestää perheen kotona tai esimerkiksi lapsen hoitopaikassa.

Tilaa opettaja
Meilanin tulkit ovat pienen veneen kannella ja tähystävät

Asiantuntijapalvelut

  • Viittomakommunikaatio ja asiakasryhmät tutuksi!
  • Onko työpaikallasi viittomakielinen, etkä tiedä miten voisit kohdata hänet?
  • Onko päiväkodissasi tai luokassasi viittomia käyttävä lapsi?
  • Apua, asiakkaani ei kuule tai puhu! Mitä teen?

Monet kohtaavat erilaisia viittomakommunikaatiota käyttäviä asiakasryhmiä työssään. Meiltä voit tilata asiantuntijan kertomaan, kuinka voisit kohdata viittovan asiakkaan paremmin. Kerromme sinulle, millaisia asioita sinun olisi hyvä huomioida viittovan asiakkaan kanssa toimiessa. Kerromme mielellämme lisää myös viittomakielestä ja viittomia käyttävistä asiakkaista. Räätälöimme kurssin juuri sinun tarpeiseesi! Kurssiin voidaan sisällyttää myös viittomien opetusta.

Tulkkauspalvelu Meilanilta voit tilata asiantuntevan, mutta rennon osaajan juuri sinun tarpeisiisi!

Tilaa asiantuntija
Meilanin tulkit katsovat kameraan ja hymyilevät

Hätäpäivystys

Jos asiakkaalle syntyy hätätilanteeseen liittyvä kiireellinen tulkkauksen tarve, asiakas voi kaikkina vuorokaudenaikoina ottaa yhteyttä suoraan tulkkiin.

Hätätilanteella tarkoitetaan äkillisesti syntynyttä tilannetta jolloin sinun tai lähisukulaisesi TERVEYS, TURVALLISUUS tai OMAISUUS on vaarassa. Näissä tilanteissa voit ottaa yhteyden suoraan tulkkeihimme. Tulkit ottavat tilauksen vastaan mikäli se on heille mahdollista.

Ota yhteyttä
Skip to content